Pontjesdagen
image description

Datum:
10/05/2024
Einddatum:
12/05/2024
Starttijd:
10:00
Eindtijd:
17:00
Locatie:
Slot Loevestein

Wandel of fiets het prachtige Maasgebied en geniet van een dag vol avontuur! Op 10, 11 en 12 mei zijn het Pontjesdagen, dé kans om wandelend of fietsend het hele gebied van zo’n 90 km langs de Maas te ontdekken. Zigzag met de pontjes over de Maas en stippel je eigen route uit van Wijchen tot aan de Biesbosch. Bij Slot Loevestein bruist het van allerlei activiteiten rondom de pontjes. Mis het niet!

Gratis Rondleidingen in de Barak

Wil je even uitrusten van je fiets- of wandeltocht? Kom langs bij ons horecapunt de Barak voor een welverdiende koffie of thee to-go met een heerlijke kasteelkoek. De Barak is geopend van 10:00 tot 16:00 uur.

Combineren met een Bezoek aan het Slot

Je kunt je bezoek aan de Pontjesdagen ook combineren met een bezoek aan het imposante Slot Loevestein. Ontdek de geschiedenis van het slot terwijl je op avontuur gaat door het kasteel en de vesting. Leer musketschieten, laat buskruit ontploffen in de Kruittoren en beleef historische avonturen die je nooit zult vergeten. Of luister je liever naar een van de vele verhalen uit de geschiedenis van het slot?

Speurtocht: Help Hugo zoeken

Ga mee op avontuur en ontdek de geschiedenis van Loevestein met onze speurtocht “Help Hugo zoeken”. Hugo de Groot heeft jouw hulp nodig, hij is iets belangrijks kwijtgeraakt! Tijdens deze leuke tocht door het kasteel en de vesting maak je kennis met de drie bewoners van Loevestein: ridder Dirc, gevangene Hugo en soldaat Thomas.

Mis deze kans niet om deel te nemen aan de Pontjesdagen en Slot Loevestein te verkennen tijdens dit speciale evenement!