Meivakantie op Slot Loevestein
image description

Datum:
27/04/2024
Einddatum:
05/05/2024
Starttijd:
10:00
Eindtijd:
17:00
Locatie:
Slot Loevestein

De Meivakantie staat voor de deur en er valt van alles te beleven op Slot Loevestein! Ga tussen 27 april t/m 5 mei op ontdekking in de vesting en beleef avonturen zoals musketschieten, buskruit laten ontploffen in de Kruittoren en de vesting laten overstromen met ons spannende waterspel. Wil je liever de natuur in? Verken dan het Munnikenland! Luister naar verhalen uit de geschiedenis van het stoere slot en vergeet niet een bezoek te brengen aan de tentoonstelling “Monddood”. Kun je niet kiezen? Geen probleem! Rust even uit in onze Taveerne met wat lekkers en vervolg je ontdekkingstocht door de muurtrappen van het kasteel, op zoek naar de kist van Hugo de Groot. En als je nog energie over hebt, waarom zou je dan niet het klimparcours proberen?

Speurtocht: Help Hugo zoeken

Ga mee op avontuur en ontdek de geschiedenis van Loevestein met onze speurtocht “Help Hugo zoeken”. Hugo de Groot heeft jouw hulp nodig, hij is iets belangrijks kwijtgeraakt! Tijdens deze leuke tocht door het kasteel en de vesting maak je kennis met de drie bewoners van Loevestein: ridder Dirc, gevangene Hugo en soldaat Thomas.

Leer spelenderwijs

Ontdek de rijke geschiedenis van Loevestein en de vesting met leuke doe-opdrachten. Vind jij de juiste mix van ingredi├źnten voor buskruit? Probeer dan het waterspel en zet de vesting onder water! Leer musketschieten en beleef historische avonturen die je nooit zult vergeten.

Afsluiting in de Tentoonstelling ‘Opgegraven’

De speurtocht eindigt in onze tentoonstelling “Opgegraven”. Loevestein heeft een rijke militaire geschiedenis en is nooit door adellijke families bewoond geweest. Verken de soldatenhuisjes en ontdek sporen van het leven van kasteleins, soldaten en gewone burgers. Soms heel bijzonder, soms ook verrassend gewoon.

Mis deze kans niet om de Meivakantie door te brengen op Slot Loevestein, waar geschiedenis tot leven komt en avonturen wachten om ontdekt te worden!