Gorinchem
image description

Hoeksteen van twee linies, de grootste én – uitgeroepen tot – allermooiste vesting die nog helemaal intact is: vestingstad Gorinchem. Samen met het tegenover gelegen Woudrichem zorgde deze vesting voor de afsluiting van de rivier de Waal voor de vijand. Toen meester in verdedigen én het militair logistiek centrum, nu de perfecte uitvalsbasis voor een dagje weg. Verken de vestingwallen met spectaculaire uitzichten, kruitmagazijnen, de originele stadspoort en het gezellige horecaplein.

Op verkenning in de vesting
image description

Rondje pontje Vestingdriehoek

Op een bijzonder punt van waterwegen liggen bijzondere plekken met een rijke historie: de vestingsteden Gorinchem en Woudrichem, Slot Loevestein en Fort Vuren. Vanuit Gorinchem start een van de mooiste ‘pontjesrondjes’ door het Rivierenland die al deze historische plekken in de Vestingdriehoek aandoet. Hop on, hop off! Al fietsend en varend ontdek je het beste […]

Vestingdriehoekdagen 2022 geannuleerd

De Vestingdriehoekdagen op 28 en 29 mei 2022 worden geannuleerd. Dit besluit nam het bestuur van de Vestingdriehoek vanwege de onzekere situatie rondom corona. Opnieuw zitten de huidige omstandigheden en onzekerheden een volwaardig programma in de weg. Het bestuur wil dat het een evenement is waar iedereen zich welkom en veilig voelt. Op dit moment […]

Op de agenda in Gorinchem
image description

Zomermarkt in de vesting

Datum:
02/07/2022
Locatie:
Binnenstad Gorinchem

Op zaterdag 2 juli is het weer leuk shoppen in de binnenstad. In de Westwagenstraat, Gasthuisstraat, Arkelstraat, Burgstraat, Grote Markt en Langendijk staan gezellige kramen met zomerse aanbiedingen en er is muziek. Kom lekker snuffelen. Natuurlijk ben je ook welkom bij de horeca in de vesting voor een hapje en een drankje.

Hippiefestival

Datum:
01/07/2022
Locatie:
Buiten de Waterpoort

Op het Hippie Festival kan je lekker jezelf zijn en het leven vieren en ervan genieten. Ontmoet nieuwe mensen, praat lekker bij en dans! Of ga lekker in het gras zitten genieten van de muziek.

Foodtruckfestival Hoppaaa!

Datum:
22/07/2022
Locatie:
Buiten de Waterpoort

Neem een slipperdag en schuif aan op het grootste zomerse terras Buiten de Waterpoort en geniet volop. Borrelplanken, de Wijnclub, foodtrucks, silent disco, sangria, live muziek, proeverijtjes, streekbieren, muzikale bingo, nog meer foodtrucks, de cocktailbar, shared dining, lang tafelen, schminken enzovoorts. 

Festiwal

Datum:
13/08/2022
Locatie:
Vesting Gorinchem

Genieten van cultuur in de breedste zin van het woord op de Gorcumse vestingwal. Overdag een divers programma aan activiteiten, vermaak (ook voor de kids!) en lekkere hapjes en drankjes. ’s Avonds, naast nog veel ander entertainment, de silent disco!

Zomerfeesten Gorinchem

Datum:
16/08/2022
Locatie:
Vesting Gorinchem

De laatste week van de zomervakantie is het feest in Gorinchem! Elk jaar sluiten we de vakantie op de pleinen af met zes dagen vol muziek voor jong en oud. Hollandse gezelligheid op de Varkenmarkt en moderne beats op de Groenmarkt. Een muzikaal feestje van formaat! 

Expositie Oude Hollandse Waterlinie

Datum:
02/05/2022
Locatie:
Bibliotheek AanZet

De afgelopen jaren is veel onderzoek gedaan naar de Oude Hollandse Waterlinie (OHW) en de gebeurtenissen van 1672 en 1673. Dit heeft veel nieuwe verhalen, afbeeldingen en kaarten opgeleverd die verwerkt zijn in de expositie De Oude Hollandse Waterlinie 1672-2022. Met behulp van fraaie banners en een interactieve online omgeving die via touchscreens te zien […]

Tour de Waterlinie

Datum:
18/03/2022
Locatie:
Schoonhoven – Gorinchem

350 jaar geleden, in het jaar 1672, keerde het tij. Het ooit zo rijke Holland leek verloren, het volk reddeloos, redeloos en radeloos. Tot wij ons eigen water als wapen inzetten en de vijand wisten te stoppen. Van het Muiderslot tot aan Slot Loevestein deed de Oude Hollandse Waterlinie haar werk. Beleef de Tour de […]

Bereikbaarheid
image description

Gorinchem ligt centraal in Nederland, op het knooppunt van de A15 en A27 én de Merwede en de Linge. De stad is goed bereikbaar met de auto, openbaar vervoer of boot.