Gorcums Museum
image description

Terugkijken naar de geschiedenis, maar tegelijk alles van nu beleven: het Gorcums Museum is modern en eigentijds. Het vertelt de geschiedenis van de stad, heeft een verzameling Gorcumse schilderijen uit de Gouden Eeuw en laat Gorcumse kunst van nu zien. Het Gorcums Museum is sinds 1995 te vinden op de Grote Markt. Het museum bevindt zich in het oude Stadhuis van Gorinchem.

Het Gorcums Museum heeft een overzicht vanaf de Middeleeuwen tot nu. Van de strijd tegen het water en Abraham Bloemaert, tot de vestingwerken en de onnavolgbare burgemeester Van Rappard. Haast alles uit de Gorcumse geschiedenis komt hier wel ter sprake: aan de hand van wisselende tentoonstellingen, maar er zijn ook vaste tentoonstellingen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de vaste expositie “De martelaren van Gorcum”.

In en om het museum
Er is nog veel meer te vinden in het Gorcums Museum dan alleen tentoonstellingen. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan de Artotheek Gorinchem of geniet van een kop koffie of lunch op de begane grond bij Eet & Drinkerij ’t Oude Stadhuys.

Meer informatie: https://www.gorcumsmuseum.nl