Vestingstad Woudrichem | Verken het gezelligste Brabantse vestingstadje!
image description

Wilt u fietsen naar Woudrichem? Bent u op zoek naar informatie over fietsen naar Woudrichem? Lees gauw verder en kom alles te weten wat nodig is om te fietsen naar Woudrichem! Het vestingstadje Woudrichem, bekend van Jacoba van Beieren maar ook van de tv-serie Dokter Tinus, ligt in de Vestingdriehoek. U vindt de Vestingdriehoek aan de rand van drie provincies en precies op de plaats waar Maas en Waal samen stromen en de andere vestingstad Gorinchem van verre rijst, daar ligt het stadje Woudrichem. Naast Gorinchem en Woudrichem bevindt ook vestingstad Zaltbommel zich in de Vestingdriehoek, net als verdedigingswerken Slot Loevestein en Fort Vuren. Alle vijf de locaties zijn erg leuk en interessant om te bezoeken, omdat ze door de eeuwen heen heel goed bewaard zijn gebleven en allemaal een eigen prachtige geschiedenis vertellen. De Vestingdriehoek was onderdeel van het strategisch waterwapen de Hollandse Waterlinie, gebruikt van 1870 tot 1945. De unieke Hollandse Waterlinie werd recent opgenomen in de Werelderfgoedlijst van Unesco. Wat fietsen naar Woudrichem zo leuk maakt, is de afwisseling in de Vestingdriehoek. De steden, de dorpjes, de natuur, de rivieren: u komt ogen te kort tijdens het fietsen naar Woudrichem.

Stel zelf je route samen

Tip! Stippel zelf gemakkelijk je route door de Vestingdriehoek uit via onze partner Routenet.

Gezinstocht Vestingdriehoek – 10 km

Met deze fietsroute ontdek je hoe de forten er vroeger uitzagen. Een veer brengt je naar de overkant, waardoor je de Vestingdriehoek ook vanaf het water ziet. Je leert onderweg alles over het leven van de soldaten, hoe klein de huizen vroeger waren, de dreiging van hoogwater, kruit en wapens. Onderweg is er voldoende mogelijkheid […]

De mooiste fietsroutes in en rond Woudrichem!
image description

Als u gaat fietsen naar Woudrichem, kunt u heel handig gebruik maken van de veerponten die in de Vestingdriehoek af en aan varen en alle locaties aandoen. U kunt zelf uw route uitstippelen als u gaat fietsen naar Woudrichem en omgeving, maar het VVV-kantoor in Gorinchem heeft ook kant-en-klare routes voor u klaarliggen. Het beroemde Rondje Pontje Gorinchem brengt u binnen no time naar de overkant en weer terug met het principe hop on hop off. De aanblik vanaf het water of tijdens het fietsen over de dijk naar Woudrichem is een lust om te zien: de toren De Mosterdpot en de molen ziet u al van ver. En als u goed kijkt, ziet u ook Slot Loevestein! Bent u eenmaal in Woerkum, zoals de bewoners zelf zeggen, aangekomen, dan kunt u al fietsend door Woudrichem genieten van alle monumentale panden, mooie doorkijkjes en krappe steegjes. Maar ook kunt u in Woudrichem fietsen over de stadswallen, het centrum met terrasjes en restaurants bezoeken of naar de nostalgische oude haven gaan, waar de zalmschouwen aan de steigers liggen. Ervaren en bevlogen stadsgidsen kunnen u meenemen op een interessante rondwandeling en vertellen u graag over het verleden van de riviervisserij, de vestingwerken en de stads- en visrechten. Wilt u na het fietsen naar Woudrichem langer blijven? Er is een ruim aanbod van overnachtingsmogelijkheden.