Verken de historische vestingstad Zaltbommel op de fiets!
image description

Wilt u fietsen naar Zaltbommel? Zoekt u informatie over fietsen naar Zaltbommel? Zaltbommel, gelegen in de Bommelerwaard, is onderdeel van de Vestingdriehoek. Fietsen naar Zaltbommel met gebruik van de veerdiensten met het principe hop on hop off is een fantastisch dagje uit! De afstanden zijn kort en er is zoveel afwisseling dat u ogen te kort komt. Zaltbommel is een van de drie vestingsteden in de Vestingdriehoek, die u vindt aan de rand van drie provincies, precies op de plek waar de rivieren Waal en Maas samenvloeien en het water verder stroomt in rivier de Merwede. In de Vestingdriehoek kunt u naast fietsen naar Zaltbommel ook fietsen naar vestingsteden Gorinchem en Woudrichem, en de verdedigingswerken Fort Vuren en Slot Loevestein. De verdedigingswerken en steden in de Vestingdriehoek zijn onderdeel van de Hollandse Waterlinie, het aloude waterwapen van Nederland, dat is opgenomen in het Unesco Werelderfgoed. Fietsen naar Zaltbommel is een enorm leuk dagje uit!

Stel zelf je route samen

Tip! Stippel zelf gemakkelijk je route door de Vestingdriehoek uit via onze partner Routenet.

Gezinstocht Vestingdriehoek – 10 km

Met deze fietsroute ontdek je hoe de forten er vroeger uitzagen. Een veer brengt je naar de overkant, waardoor je de Vestingdriehoek ook vanaf het water ziet. Je leert onderweg alles over het leven van de soldaten, hoe klein de huizen vroeger waren, de dreiging van hoogwater, kruit en wapens. Onderweg is er voldoende mogelijkheid […]

Voel de geschiedenis, natuur, cultuur en gezelligheid van Zaltbommel met onze prachtige fietsroute!
image description

Niet alleen is fietsen naar Zaltbommel al prachtig vanwege de natuur langs de rivieren en in de Bommelerwaard, u kunt ook veel over de geschiedenis van Zaltbommel ontdekken. Wie kent niet het liedje Bi-Ba-Bommel over de torenspits van Zaltbommel? Wat restte is de markante stompe toren van Zaltbommel, al van ver te zien. Maar Zaltbommel biedt meer aan geschiedenis, zoals het stadskasteel, de sierlijke watertoren en andere cultuurhistorische bezienswaardigheden. Natuur is in Zaltbommel zelf ook te vinden, bij de ommuurde stadsgrachten en de vergezichten over de Waal. Via vele fietsroutes in de Vestingdriehoek kunt u fietsen naar Zaltbommel. U zult ongetwijfeld het uitgestrekte groen en karakteristiek militair landschap waarderen, net als de vele verborgen hoekjes. Als u gaat fietsen naar Zaltbommel, is er in het gezellige centrum volop gelegenheid om een van de gezellige terrasjes aan te doen in het bruisende stadscentrum. In de stad ontdekt u de beroemde gootspoken, die u wandelend kunt ontdekken. Wilt u fietsen naar Zaltbommel maar niet meteen weer weg? Er is een ruim aanbod aan overnachtingsmogelijkheden. Historische gevels worden afgewisseld met een veelzijdig  palet aan leuke winkels, sfeervolle restaurants en veel kunst en cultuur. Een mooie mogelijkheid om te gaan wandelen in en fietsen naar Zaltbommel is om gebruik te maken van de veerdiensten binnen de Vestingdriehoek in een hop on hop off systeem. Als u gaat fietsen naar Zaltbommel of naar Bommel, zoals de inwoners zeggen, plan het dan zo dat u het Kunstrondje Zaltbommel niet mist. Natuurlijk kunt u ook zelf een culturele wandeling langs galeries en ateliers in de stad samenstellen.