Dagje uit? Rondje pontje Gorinchem!
image description

Bent u geïnteresseerd in Rondje Pontje Gorinchem? Wilt u een Rondje Pontje Gorinchem doen? Heeft u gehoord van Rondje Pontje Gorinchem, maar u weet de details niet? Lees gauw verder wat wij u te vertellen hebben over het leukste dagje uit: Rondje Pontje Gorinchem! Gorinchem ligt in de Vestingdriehoek, precies op de plek waar de rivieren Waal en Maas samen verder vloeien als rivier de Merwede, richting het Haringvliet. Samen met de vestingsteden Woudrichem en Zaltbommel en de verdedigingswerken Slot Loevestein en Fort Vuren, vormen ze deze bijzondere driehoek. De Vestingdriehoek is gelegen in een deel van de Hollandse Waterlinie, een oud strategisch waterwapen dat in gebruik was van 1870 tot 1945. Kwam de vijand te dichtbij, dan werd het land onder water gezet, in de lijn Pampus naar de Biesbosch. Het water was te ondiep om te bevaren en was natuurlijk een ongelofelijke hindernis voor soldaten, paarden en karren. Met het Rondje Pontje Gorinchem is het mogelijk om op één dag alle vijf locaties te bezoeken! U maakt gebruik van de fiets en het prachtige veerpontensysteem hop on hop off. U koopt een dagkaart en kunt daarmee onbeperkt op- en afstappen tijdens uw Rondje Pontje Gorinchem. Niet alleen is het genieten van de geschiedenis en de natuur, de vaartochten met de uitstekend uitgeruste veerponten zijn een belevenis op zich.

Ervaar direct het Rondje pontje Gorinchem!
image description

Rondje Vestingdriehoek

Op een bijzonder punt van waterwegen liggen bijzondere plekken met een rijke historie: de vestingsteden Gorinchem en Woudrichem, Slot Loevestein en Fort Vuren. Vanuit Gorinchem start een van de mooiste ‘pontjesrondjes’ door het Rivierenland die al deze historische plekken in de Vestingdriehoek aandoet. Hop on, hop off! Al fietsend en varend ontdek je het beste […]

Ontspannen wandelen in Hollandse Waterlinie
image description

Het is heel goed mogelijk om op één dag drie provincies te bezoeken en u onder te dompelen in de verhalen door in de Hollandse Waterlinie te wandelen. Tussen Gorinchem, Zaltbommel, Woudrichem, Fort Vuren en Slot Loevestein kunt u bovendien genieten van de rivieren, prachtige vergezichten en heerlijke diverse natuur. In en rondom de vijf locaties en terwijl u onderweg bent. Handig is het om gebruik te maken van de veerponten die u een hop on hop off systeem aanbieden. Op verschillende plaatsen zijn ook fietsen te huur, mocht u wandelen in de Hollandse Waterlinie iets te ver vinden. Het beste begint u in de vesting van Gorinchem, gaat dan met het voetveer naar Woudrichem en Slot Loevestein en daarna loopt u verder langs Brakel, langs de Waal verder richting Zaltbommel. U beleeft de natuur zo op haar best! U kunt ook bij Slot Loevestein de pont naar Fort Vuren nemen.

Verblijven en wandelen in de Hollandse Waterlinie

Wilt u liever wat langer blijven dan alleen één dag in de Hollandse Waterlinie wandelen, dan is dat heel goed mogelijk. Op alle locaties kunt u namelijk overnachten! Het geeft u de mogelijkheid om op unieke plaatsen te verblijven en veel meer de tijd te nemen.

Gratis route voor Rondje Pontje Gorinchem
image description

Moet er anders omgefietst worden naar een brug over de rivier, u maakt nu juist gebruik van de rivieren! De veerponten zijn opgenomen in de fietsknooppunten en zo zijn prachtige routes ontstaan. Met wapperende haren aan buiten aan boord, of gerieflijk binnen als u dat wenst, is een Rondje Pontje Gorinchem adembenemend en verrijkend. Op het water word je een ander mens! Het rivierengebied toont zich op z’n mooist tijdens uw Rondje Pontje Gorinchem. Het beginpunt, dat zal duidelijk zijn in de naamgeving, is in Gorinchem. Bij het VVV-kantoor liggen een gratis routekaartjes voor u klaar. Er zijn verschillende routes met het Rondje Pontje Gorinchem, eentje van 21 km en eentje van 30 km. Elke route neemt u mee naar beide oevers om op uw gemak te verkennen. Natuurlijk kunt u ook zelf uw eigen route samenstellen. De dagkaarten zijn te koop bij het VVV en op de veerponten.

Rondje Pontje Gorinchem met verblijf

Wilt u een Rondje Pontje Gorinchem doen maar niet in één dag? Er zijn ook kaarten verkrijgbaar voor twee aaneengesloten dagen. Er zijn veel mogelijkheden om te overnachten, in alle locaties van de Vestingdriehoek is verblijven mogelijk.