Struikelstenenroute
image description

Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn er 68 Gorcumse inwoners weggevoerd en omgekomen in vernietigingskampen. Stichting Struikelsteentjes Gorinchem heeft het initiatief genomen om elk slachtoffer een struikelsteen te geven, een passende herdenking. In het jaar dat Nederland 75 jaar bevrijd is, heeft de stichting op 1 mei de laatste struikelsteen gelegd.

Op 4 mei herdenken wij de slachtoffers, maar nu kun je ze herdenken wanneer je wilt. Met de izi.TRAVEL app kun je twee verschillende routes lopen om met je hoofd en je hart te struikelen over deze stenen. Door middel van beeld en tekst word je meegenomen in het verleden en leer je wie deze mensen waren. 

izi.TRAVEL app

Op de izi.TRAVEL app vind je twee routes. Met route Struikelstenen Vesting Gorinchem wandel je door de vesting waar je de struikelstenen tegenkomt. De route Struikelstenen Gorinchem is een wandel en fietsroute. Met deze route komt je ook bij de stenen die buiten de vesting liggen. 

Vind je de Tweede Wereldoorlog interessant, ben je een familielid van een van de slachtoffers of wil je ze gewoon herdenken wanneer het kan? Download dan de gratis app via de onderstaande link en volg de routes!