Bij Fort Vuren wandelen: leuk dagje uit in Vestingdriehoek
image description

Wilt u bij Fort Vuren wandelen? Heeft u belangstelling voor wandelen bij Fort Vuren? Binnen de Vestingdriehoek zijn mooie routes en een daarvan is bij Fort Vuren wandelen. Lees gauw verder, want wandelen bij Fort Vuren is een mooi onderdeel van een uniek dagje uit! Het mooie Fort Vuren ligt aan de kronkelende rivier de Waal, wat meteen al garant staat voor mooie vergezichten over het water, de dijklinten aan weerszijden en Slot Loevestein aan de overkant. Fort Vuren en Slot Loevestein zijn oude verdedigingswerken en waren onderdeel van het waterwapen de Nieuwe Hollandse Waterlinie, samen met de vestingsteden Gorinchem, Zaltbommel en Woudrichem. De vijf locaties vormen de Vestingdriehoek, die zich bevindt aan de rand van drie provincies en precies daar is gelegen, waar de rivieren Maas en Waal bij elkaar komen en samen verder stromen als rivier de Merwede. Fort Vuren is goed bereikbaar met de fiets en te voet, waarbij u gebruik kunt maken van veerponten. U kunt als u met de auto komt, gemakkelijk dichtbij het fort parkeren.

Op verkenning in en rond het fort
image description

Rondleiding Fort Vuren

Een rondleiding over Fort Vuren, een rijke historie Wilt u graag meer weten over de geschiedenis van Fort Vuren en het ontstaan van de Nieuwe Hollandse Waterlinie? Boek dan een rondleiding over ons Fort en ontdek alles over de rijke historie! Tijdens de rondleiding ontdekt u veel meer over de unieke locatie van het Fort […]

Rondje pontje Vestingdriehoek

Op een bijzonder punt van waterwegen liggen bijzondere plekken met een rijke historie: de vestingsteden Gorinchem en Woudrichem, Slot Loevestein en Fort Vuren. Vanuit Gorinchem start een van de mooiste ‘pontjesrondjes’ door het Rivierenland die al deze historische plekken in de Vestingdriehoek aandoet. Hop on, hop off! Al fietsend en varend ontdek je het beste […]

Op de agenda
image description

Geen berichten gevonden.

Wandelen bij Fort Vuren: beleef geschiedenis en natuur
image description

Wanneer u gaat wandelen bij Fort Vuren, komt u van alles te weten over de geschiedenis van deze bijzondere plek. Als strategisch onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie in een lange keten van forten, maakt Fort Vuren deel uit van een belangrijke en unieke geschiedenis. Nergens anders is een dergelijke water- en verdedigingslinie te vinden. Deze waterlinie beschermde van 1870 tot 1945 een groot deel van Holland en de stad Utrecht. Tijdens het wandelen door Fort Vuren ziet u dat het fort onderdak bood aan tientallen manschappen, wapens en proviand. Nu is Fort Vuren een mooie plek om van deze geschiedenis te leren en heerlijk rond Fort Vuren te verblijven. Naast de vergezichten over de rivier en de dijken, kunt u aan de andere zijde genieten van het polderlandschap. U kunt gemakkelijk zelf op pad gaan, maar de ultieme belevenis tijdens het wandelen op Fort Vuren krijgt u door een rondwandeling met gids.

Fort Vuren voor wandelen en ontspannen

Naast wandelen op Fort Vuren kunt u er ook heel goed ontspannen op het gezellige terras of in het restaurant. Het is ook mogelijk om te overnachten op onze mooie locatie, zowel in het fort in bijzondere overnachtingsruimten of als met uw tent. U kunt ook een volledige ingerichte tent huren en luxe glampen! Fort Vuren biedt ook een ideale gelegenheid voor presentaties, ontmoetingsdagen of als foto- en film locatie. Kom wandelen bij Fort Vuren bezoeken: het hele jaar door een fijne plek om te verblijven!